Sulkava lyhyesti

 

Nauti Alanteentien ostoskadusta, vieraile toritapahtumissa tai souda Sulkavan Suursouduissa 

– meillä on kaikki se, mitä tarvitaan hyvään elämiseen!

 

Tuas souvvetaan Sulukavalla

Heinäkuussa järjestettävään tapahtumaan saapuu vuosittain tuhatpäinen joukko soudunystäviä, jotka osallistuvat Suomen suurimpaan soututapahtumaan. 

Löydä luonnon ihmeet

Vuonna 1630 perustetusta kunnasta löytyy asutuksen jälkiä jo esihistorialliselta ajalta. Sulkavan vilkaharjulta löydät kivikautisen asuinpaikan, kalliopaljastumia ja siirtolohkareita sekä salpalinjan panssariesteitä. Monet kohteet ovat saaneet Saimaa UNESCO Global Geopark-statuksen.

Vekaransalmen maisematie 438

Maisematie 438 tarjoaa koettavaa ja nähtävää retkeilijöille, lenkkeilijöille, matkailijoille ja paikallisille Sulkavan kirkonkylän ja Lohilahden välillä. Löydä lähialueen helmet – ajele ihmeessä! 

Sulkavalaisen sielunmaisema

Sulkavalainen nauttii Saimaan vesistöistä ja rentoutuu luonnossa. He tapaavat toreille ja tutustuvat ennakkoluulottomasti uusiin ihmisiin.

Periksiantamattomat Sulkavalaiset puhaltavat yhteen hiileen ja tekevät töitä yhteisen hyvän eteen.

Rentoudu sulkavalaisittain

Valtakunnallisesti arvokkaat maisemat

Sulkavan Kuhajärven viljelymaisemat ovat olleet valtakunnallisesti arvokasta maisema-aluetta jo vuodesta 1995. Valtakunnallisesti arvokkaat maisema-alueet ovat edustavia esimerkkejä suomalaisesta kulttuuri- ja luonnonperinnöstä. Ne ovat syntyneet luonnon ja perinteisen maankäytön yhteisvaikutuksen tuloksena.

Aikamatkalla menneisyyteen

Sulkavan keskustassa oleva Saimaan rannan ja Mikkolantien välinen alue on valtakunnallisesti merkittäväksi luokiteltu matkailunähtävyys. Tällä puutalomiljöö -alueella on useita mansardikattoisia rakennuksia ja perinteisiä pihapiirejä.

Sodan jäljet Sulkavalla

Sodat ovat jättäneet jälkensä Sulkavalle. Löydä salpalinjan panssariesteitä ja useita muistomerkkejä ympäri pitäjää. 

Scroll to Top