Sulkavan suuret soutukisat

Kauko ihaili jo lapsena Partalansaaren kauneutta. Pienenä poikana hän oli nuottarannassa kuullut tarinan, että joku oli soutanut Partalansaaren ympäri. Aikaa matkaan oli mennyt auringonlaskusta auringonnousuun. Asia jäi poikaa askarruttamaan, sillä saari oli suuri ja kesäinen yö lyhyt.

Vanhempana venemestari Kauko Miettinen pohti oliko lapsena kuultu tarina tosi. Hän oli myös huolestunut isoisältä opitun veneentekotaidon ja puuvenekulttuurin säilymisestä seuraaville sukupolville. Ajatukset eivät antaneet rauhaa, ja niinpä hän päätti järjestää kisat selvittääkseen, kauanko saaren kiertäminen soutaen vie aikaa. Saadakseen ihmisiä osallistumaan kisaan, lupasi Kauko lahjoittaa voittajalle veneen.

Kaukon unelma toteutui. Ensimmäiset kisat järjestettiin vuonna 1968 nimellä Sulkavan suuret soutukisat eli Partalansaaren ympärisoutu. Tapahtuma oli alkulaukaus jo yli 50 vuotta järjestetyille Sulkavan suursouduille. Heinäkuussa järjestettävään tapahtumaan saapuu vuosittain tuhatpäinen joukko soudunystäviä, jotka osallistuvat Suomen suurimpaan soututapahtumaan.

Järjestetään vuosittain, heinäkuun 2. viikonloppu torstaista sunnuntaihin.
54. kerta: 7.-10.7.2022

Alanteentie 1, 58700 Sulkava

Vieritä ylös