Vilkaharjun luontopolku

Vilkaharjun kaunis luontopolku ja georeitti houkuttelevat tutustumaan alueen harjuluontoon, geologiaan ja historiaan. Vilkaharjun harjumaasto on Saimaa UNESCO Global Geopark -kohde.

Vilkaharjulla, noin viisi kilometriä Sulkavan keskustasta, sijaitsee kaksiosainen luontopolku, jonka kummatkin osat voi kiertää erikseen. Luontopolkujen varrella olevat infotaulut kertovat sulkavalaisen metsän tarinaa eri aikakausilla.

Lyhyemmän reitin pituus on 3,1 kilometriä ja sen varrella on kivikautinen asuinpaikka, kirkasvetinen Pöllälampi sekä Salpalinjan puolustuslinnoitukseen kuuluvat panssarieste ja taisteluhauta.

Pidempi reitti on 3,6 kilometriä ja kulkee osittain Saimaan kallioisella rannalla. Sen varrelta löytyvät yksi Suomen suurimpiin lukeutuva siirtolohkare, vanha tervahauta sekä Toivotuksenlahden laavu ja nuotiopaikka, jossa voi nauttia retkieväitä.

Vilkaharjun luontopolulle pääsee Yhdyspolkua pitkin Sulkavalta. Polku on merkitty punaisin ja keltaisin täplin. Katso polku retkikartasta.

Luontopolun varrella olevien taulujen historia on kerätty Visit Sulkava- leader hankkeen aikana vuosina 2016-2019.

Reittiohje Sulkavan kirkonkylältä:
Aja Vilkaharjuntietä 3 km. Käänny oikealle ja jatka Vekarantietä n. 1,6 km. Luontopolun parkkipaikka ja lähtöpaikka sijaitsee vasemmalla.

Vekarantie 250, 58700 Sulkava

Scroll to Top