Viehekalastus

Sulkavan viehekalastusalue Saimaalla kattaa huimat 16 000 hehtaaria, jossa yhdellä luvalla pääset kalastamaan päiväksi, viikoksi, kuukaudeksi tai koko kalenterivuodeksi.

Paikalliset osakaskunnat ja kalastusalue ovat tehneet pitkäjänteistä kalavesien hoitotyötä ja säännöllisiä lohikala- ja kuhaistutuksia, jotka lisäävät kalastusreissusi saalisvarmuutta.

Yhteislupa-alueella on kahteen saareen rakennettu laavut taukopaikoiksi, jotka ovat polttopuineen käytössäsi. Veneet saat laskettua vesille kirkonkylästä, Hakovirralta, Vekarasta ja Lohilahdelta ja lopputulos on sitten itse kalastajasta kiinni minkälaisia vonkaleita pystyy Saimaasta narraamaan.

Luvat

Kalastusluvat ovat henkilökohtaisia, joilla voit joko heittokalastaa tai vetouistella ilman vaparajoituksia. Lisätietoa luvista ja lupien myyjien yhteystiedot Sulkavan kalastusalue.net -verkkosivuilla.

Kalastusrajoitukset

Heinäkuussa uistelukalastuksessa pintapyyntikielto (0-3 m) yli 8 metrin syvyysvyöhykkeellä Saimaalla (Tuohiston-, Lepistön-ja Jänisselällä). Tutustu kalastusrajoituksiin.

Rasvaevällinen järvitaimen ja järvilohi on rauhoitettu kokonaan kalastukselta.

www.kalastusrajoitus.fi –karttapalvelusta löytyy rajoitusalueet, missä on kalastonhoitomaksuun sisältyvä viehekalastus sekä onkiminen ja pilkkiminen kielletty ilman vesialueen omistajan lupaa.

Scroll to Top