Koirapuisto

Koirapuisto löytyy Sulkavan keskustasta, osoitteessa Haapakuja 5. Puistossa on kaikille yhteinen aidattu alue, joka on kooltaan 1800m2. Alue on valaistu. Puistosta löytyy jäteastia koirien jälkien siivoamiseen ja parkkipaikka on aivan puiston läheisyydessä. Koiria pidetään puistossa vapaana ja ulkoiluttaja on aina vastuussa koirastaan.

Puiston laidassa on ohjetaulu, jossa kerrotaan koirapuiston sääntöjä ja ohjeita, joita noudattamalla voidaan mahdollistaa kaikille mukava kokemus.

Ohjeet koirapuiston käyttäjille:

Kirmataan vapaana: Tämä on ainoa paikka, jossa koirallasi on oikeus temmeltää vapaana. Panta ja valjaat voivat aiheuttaa loukkaantumisriskin leikin tiimellyksessä.

Temmelletään turvallisesti: Älä tuo aitaukseen rokottamatonta tai sairasta koiraa tai kiimaista narttua. Muista myös riittävä varoaika juoksuissa ja sairaustapauksissa.

Vältetään kiistoja: Älä heittele keppejä, kiviä tai lumipalloja, äläkä tuo aitaukseen omia leluja.

Leikit voivat olla vauhdikkaita ja sotkuisia: Sinä vastaat vaatteistasi, koira-aitauksessa voivat tervehdykset ja leikit liata myös sinun vaatteesi. Lapset ovat aitauksessa aikuisen vastuulla.

Vastuu on aina omistajalla: Jokainen vastaa omasta koirastaan; koiran aiheuttamat vahingot ovat aina omistajan vastuulla.

Tervehditään heti aluksi: Aina ensin tervehtivät omistajat ja sitten vasta koirat. Selvitä etukäteen, että koirasi soveltuu aitauksessa jo olevaan laumaan. Laumaan kuuluvat vain sosiaaliset ja leikkisät koirat.
Tehdään tilaa: Oikeus vapaana ulkoilemiseen on myös epäsosiaalisemmilla koirilla, jotka voivat ulkoilla aitauksessa silloin, kun siellä ei ole muita. Toisille koirille vihainen koira kuitenkin aina väistää muiden tieltä. Sosiaalisen koiran omistajakin voi olla joustava ja antaa hieman vapaana kirmaamisaikaa vähemmän sosiaaliselle koiralle.
Ei sekoilua sisääntulossa: Älä anna koirasi ryntäillä aitaa tai porttia vasten ja huolehdi, että muiden aitaukseen tuleminen onnistuu ilman, että koirasi on liian tungetteleva.

Pidetään huolta yhteisestä omaisuudesta: Aitauksen vaurioittaminen on luonnollisesti kielletty. Jos koirasi kaivaa kuopan, niin sinä peität sen. Aitauksen on tarkoitus jäljiltäsi jäädä vähintään yhtä hyvään kuntoon kuin se oli sinne tullessasi. Ilmoita huomaamistasi epäkohdista. Jokaisen aitauksen käyttäjän velvollisuus on kerätä koiransa jätökset roska-astiaan!

Kunnioitetaan naapureita: Huolehdi ettei koirasi haukunnallaan häiritse ihmisten yörauhaa klo 22-07.

Ilmoita havaitsemastasi turvallisuusriskeistä tai puutteista

Puiston koordinaatit: P 61° 47,24′ ja I 28° 21,54′

Järjestä koiratreffit Sulkavan koirapuiston Facebook-sivun kautta. 

 

Mene koirapuistoon vain koiran ehdoilla, kaikille koirille koirapuisto ei ole sopiva paikka. Jos esimerkiksi koirasi stressaantuu koirapuistossa, ajautuu tappeluun muiden koirien kanssa, haukkuu koko ajan muille koirille, koirapuisto ei välttämättä ole koirallesi mieluisa paikka.

Haapakuja 5, 58700 Sulkava

Scroll to Top