TALVINEN PISAMALAHDEN LINNAVUORI

Linnavuoren laella valppaana seisova vartiomies havaitsee vihollisen lähestymisen jo kaukaa ja varoittaa lähiseudun asukkaita sytyttämällä merkkitulen. Näin asukkaat saavat tiedon lähestyvästä vaarasta, ja pian saapuvat jo ensimmäiset asukkaat turvaan korkealla mäellä sijaitsevan muinaislinnan suojaan. Eletään rautakauden lopun levottomia aikoja, jolloin käytiin kiivasta taistelua erämaiden omistuksesta.

Sulkavan Pisamalahden linnavuori on yksi Suomen mahtavimmista linnavuorista. Vuoren laelle vievät metalliportaat ja siellä aukeaa upeat maisemat Saimaan yli. Maisemaa katsellessa voi aistia paikan tuhatvuotisen historian.

Maisemia kannattaa ihailla myös jyrkänteen juurella, koska lähes pystysuoraan, 55 metrin korkeuteen veden pinnasta, kohoava vuori on vaikuttavan näköinen ja ranta on täynnä valtavia siirtolohkareita.

Alueella on retkisatama, grillipaikka ja wc.

Linnavuori sijaitsee noin 5 km Sulkavan kirkolta Partalansaarelle päin.

Linnavuoren poluilla ei ole talvikunnossapitoa mutta sinne pääsee hyvin esim. lumikengillä. Sulkavan kirjasto lainaa lumikenkiä.

<< Takaisin

LISÄTIEDOT

Osoite: Linnavuorentie 306

Reittiohje Sulkavan kirkonkylältä:
Aja Uitonrinne ylös ja jatka suoraan noin 200m. Käänny vasemmalle ja jatka Saarentietä noin 2,4 km. Käänny oikealle ja jatka linnavuorentietä n. 3 km. Linnavuorentiellä on opastus linnavuoren parkkipaikalle. Pysäköintialueelta on linnavuorelle kävelymatkaa vajaat 0,5 kilometriä.

Vierasvenelaiturin koordinaatit: 61°45’2″ N, 28°19’3″ E

Lohilahden kirkko on Sulkavan Geopark-kohde.

Search