Mainoskuva

Perinnepäivä Rauhanniemen museoalueella 21.7 klo 10-16.00

Sulkavan museoalue herää eloon lauantaina 21. heinäkuuta, kun alueelle kokoontuu joukko paikallisia perinnetaitajia muistelemaan menneitä ja näyttämään taitojaan. Ohjelmistossa on työnäytöksiä, musiikkia, kyläkävelyä, ihmeellisiä esineitä ja tarinoita ajasta, jolloin heinät kuivattiin seipäällä ja perunajauhot jauhettiin kotona. Päivän aikana yleisö pääsee tutustumaan kaikkiin museoalueen rakennuksiin ja esineistöihin.

Perinnepäivä on hyvä syy pukeutua vaikkapa kansallispukuun, jos pukusi kaipaa tuuletusta. Museoalueelle nousee myös käsityöläistori ja lähistön asukkaat järjestävät kirpparisuunnistuksen.

Tapahtuman järjestelyistä vastaavat Sulkavan Matkailu ry ja Visit Sulkava -hanke yhdessä Sulkavan kunnan ja paikallisten toimijoiden kanssa.

Rauhanniemen museoalue

Vajaan 10 kilometrin päässä Sulkavan keskustasta sijaitseva Rauhanniemen museoalue on yksi Etelä-Savon vanhimmista paikallismuseoista. Alueelle siirretty, 1800-luvun alussa rakennettu savupirtti ja sen esineistö sekä pihapiiriin kuuluvat rakennukset muodostavat hyvän kuvan paikallisesta elämäntavasta maaseudulla 1900-luvun alussa.

Lisäksi alueelle on siirretty 1850-luvulla rakennettu Metsähallituksen uittopirtti, jonka sisustus ja esineistö antavat viitteitä siitä, millaista elämä 1940-50-luvun uittopirtissä oli.

LISÄTIEDOT

osoite: Vanha Lossinranta 2

Pääsyliput: 5 €, alle 15-vuotiaat ilmaiseksi.

Kuljetus tapahtumaan
Savonlinnan Seudun Kolomonen ry:n koodinoima KultRinki-hanke järjestää tapahtumaan yhteiskyydityksen. Lähtö: Savonlinnan linja-autoasemalta klo 10, Sulkavan kunnantalon edestä klo 10:45. Voit tulla kyytiin myös matkan varrelta. Paluu Rauhaniemestä klo 15 samaa reittiä. Hinta meno-paluu 5€, maksu käteisellä bussissa.

Ilmoittautumiset kuljetukseen maanantaihin 16.7.2018 mennessä
riitta.karkkainen@kolomonen.fi, p. 044 571 5932

Search